+31 6 13587896 info@oxavita.nl

improving health & performance

Wat zijn Redox Signalering Moleculen?

Om dit uit te leggen moeten we beginnen bij de rol van mitochondriën (ook mitochondria genoemd) Een van de voornaamste functies van de cellen is de productie van brandstof. Deze brandstof, die ATP (energie) wordt genoemd, wordt gemaakt door kleine “energiecentrales” binnen de cel. Dit zijn de Mitochondriën. Naar schatting bestaat het menselijk lichaam voor de helft uit Mitochondriën en deze doen meer dan alleen het lichaam voorzien van brandstof. Zij spelen ook een noodzakelijke rol in de aanmaak van redox signalering moleculen uit water en zout. Die zorgen weer voor de communicatie met de cel en tussen cellen. In feite is deze soort communicatie onmisbaar voor de gezondheid en het leven. Het vormt de basis voor zaken zoals cel-ontwikkeling, weefsel-herstel en de immuun functie.

In levensprocessen in de cellen van organismen wordt energie met behulp van redoxreacties opgeslagen en omgezet. Zo produceert stofwisseling in de cel “reducerend vermogen” in de vorm van NADPH en NADH, dat vervolgens gebruikt kan worden voor energieproductie (NADH + ADP + H3PO4 → NAD+ + ATP) of rechtstreeks bij de biosynthese (NADPH → NADP+, bijvoorbeeld vetzuursynthese). Stofwisseling is grotendeels gebaseerd op dergelijke redoxreacties.

Een verhoogde Redoxwaarde maakt water actief en kan hierdoor de stofwisseling en lichaamsfuncties efficiënter laten verlopen: zowel om de cel te voeden als te ontgiften en ook om de onderlinge en intracellulaire cel communicatie te optimaliseren.

Naast de rol van “communicator” vervullen redox moleculen ook de rol van “activator”. Ze activeren de antioxidanten in het lichaam zoals – Glutathion, SOD en Catalase. Deze zijn zeer effectief in het voorkomen van schade veroorzaakt door vrije radicalen en oxidatieve stress. Zij hebben echter “communicator” moleculen nodig om te functioneren. Zonder deze samenwerking gebeurt er niets.

De “communicator” moleculen zijn verantwoordelijk voor het inschakelen van de communicatie tussen de cellen en zorgen zo voor optimale prestaties van het immuunsysteem en helpen het lichaam te beschermen tegen aanvallen van buiten zoals schadelijke bacteriën, virussen, etc.

De werking van signalering moleculen

Wat therapeuten erover zeggen:

Inmiddels wordt Oxavita door diverse therapeuten aanbevolen en delen ze onder andere de volgende resultaten:

  • Patiënt met prostaatkanker voelt zich inmiddels veel beter; minder pijn en veel meer energie
  • Patiënt met chronische vermoeidheid > na 5 weken significant hogere cel-energie gemeten. Ze heeft energie zoals ze reeds lang niet meer gehad heeft
  • Patiënt met burn-out laat eveneens significant toegenomen cel-energie zien. Voelt zich veel energieker en een hardnekkige bacteriële infectie is na vier weken geheel weg .
  • Meer ervaringen van gebruikers klik hier

Studies en wetenschappelijke informatie:

Al sinds 1993 wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het belang en de werking van redox signalering moleculen, mitochondriën en het effect van oxidatieve stress. Download de originele verslagen als u nog meer wilt weten over de werking van deze fundamentele elementen en mechanismen in het menselijk lichaam.